Paylaş :

Peynirli Rize Pidesi

Malzemeler

Hamuru için

  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 4 bardak su
  • Aldığı kadar un


İçi için

  • 250 g Ekici Kaşar Peyniri
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı


Hazırlanışı

Su, maya, şeker ve tuza alabildiği kadar un ekleyerek yoğurun. Hamur istenen kıvama geldikten sonra top şeklinde yuvarlayın. Üstünü streç filmle kapattığınız kapta hamuru 45 dakika ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tekrar yoğurarak mandalina büyüklüğünde toplara ayırın. Daire şeklinde açtığınız hamurları daha önce un serptiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Hamurun ortasına, kenarlarında birer santimetre boşluk kalacak şekilde, rendelediğiniz kaşar peynirini koyun. Hamurun boş kenarlarını katlayıp birleştirerek üzerini ayçiçek yağı ile yağlayın. Ardından önceden 190 derecede ısıtılmış fırında hamur kızarana ve peynirler eriyene kadar pideyi 30-40 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.